У Вршцу одржан спомен-скуп упокојеном брату Божидару Глоговцу

чланови Удружења

Јуче, дана 22.10.2019. у 18:00 часова у средишту Удружења у Вршцу су наши чланови и поштоваоци лика и дела упокојеног српског песника и филозофа и великог Херцеговца, Божидара Глоговца одржали спомен-скуп.

На скупу је најпре говорио председник Удружења Божидар Пашајлић. Он је у своме говору нарочито нагласио да смо изгубили великог човека, пријатеља и подршку.

“Брат Божидар Глоговац је био уз наше Удружење од самог његовог настанка и испратио је сваку нашу активност те својим присуством је увеличавао кад год је имао прилику за то. Зато смо му вечно захвални и наше Удружење ће се трудити да очува сећање на њега,” рекао је председник.

Затим је прочитан говор у коме су у кратким цртама описани живот и дело Божидара Глоговца и споменуто је оно што је он значио и чинио за све Србе Херцеговце, како у Србији тако и у матици.

После говора присутни су одржали минут ћутања у славу упокојеног брата након чега су се разишли.

Комеморација ће бити одржана у четвртак 24.10.2019. године у 10:00 часова на Коларцу, а сахрана дан касније у 13:00 часова на месном гробљу села Моско у Херцеговини где му је и очевина.

Слава му и хвала!