Посетили смо Сечањ за Митровданске сусрете

Поводом Митровданских сусрета које организује Образовно културни центар Сечањ, чланови нашег удружења Ђуро Бегенишић, Драган Милићевић и Милан Дука су посетили своју херцеговачку браћу у овој варошици у суботу 09.11.2019. године.

Дупке пун Дом културе Сечањ

У Сечањ су стигли у 19:30 ч. када је почео културно уметнички програм “У духу традиције” који се одржао у Дому културе.

Имали су прилику да уживају у фолклорним извођењима културно уметничких друштава “Владо Томановић” из Сечња и “Владимир Гаћиновић” из Билеће. Такође су их на родни крај подсетиле песмаме изворне групе “Ерцеговина” из Сечња.

Поред њих публику су одушевили и глумица Љиљана Благојевић са монолозима из појединих позоришних представа о колонистима те глумци Лепомир Ивковић и Милош Радовић са патриотским рециталима.

глумица Љиљана Благојевић
са монологом из позоришне представе о колонистима

Публици су се обратили и пожелели добродошлицу званичници Сечња.
Међу главним гостима били су и делегације града Азова из Русије и општине Билећа из Републике Српске одакле већина становника Сечња води порекло.

Након културно уметничког програма прешло се у салу хотела “Црвени цвет” где је приређен забавни програм тј. херцеговачко сијело на коме су се, осим извођења забавног бенда, могле чути и ганге и гусле. Домаћини су се побринули за пријатну атмосферу уз обезбеђену вечеру и пиће и братско дружење до касних сати.