Нагледали смо се земље Херцеговине у Вршцу

У суботу 07.03.2020. године у амфитеатру Високе школе струковних студија за васпитаче “Михаило Палов” одржао се хуманитарни концерт “Нагледај се земље Херцеговине” који су организовали Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији и Вршачка Афирмација Уметника “АРС” у сарадњи са нашим Удружењем.

Млади Херцеговци из Новог Сада изводе елементе традиционалног Херцеговачког сијела у народним ношњама

У изведби младих Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији могли смо уживати у свим елементима традиционалне Херцеговачке забаве почевши од гусала, играња проскоке и кола, пјесме ганге, бесједе и сијела. Публика је била одушевљена, а некима од присутних је ово био први пут да се сусретну са херцеговачком традицијом и обичајима.

Део атмосфере са концерта

Непосредно пре концерта чланови нашег Удружења на челу са председником Божидаром Пашајлићем су у својим просторијама у ТЦ Бахус дочекали госте, тј. младе чланове Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији који су допутовали из Новог Сада.

У току концерта Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији из Новог Сада је уручило плакете захвалности свима који су помогли у организацији концерта, између осталог и председнику нашег Удружења Божидару Пашајлићу и председници Вршачке Афирмације Уметника “АРС” Верици Преда.

На крају концерта на бину је изашао и део публике како би сви заједнички запевали

Карактер овог концерта је био добротворни. Наиме, породица Климента је остала без крова над главом и свих вредних ствари када им је изгорела кућа. Због тога наведена удружења су желела да помогну тако што је пред сам концерт постављена кутија у коју су посетиоци могли да оставе своје прилоге, а такође је био постављен и број жиро рачуна породице Климента на који заинтересовани могу уплатити жељену суму. Са бине су сви присутни били позвани да учествују према својим могућностима.