Још Херцеговке рађају филозофе и песнике

Огњен Кандић је пре пет месеци стекао звање мастер филозофије са сувим десеткама у индексу. То само делимично говори о њему као младом интелектуалцу. Његова љубав и смисао за филозофију, песништво, прозу и беседништво је вансеријска и ванвременска. Усуђујемо се рећи да међу собом имамо савременика који може да се сврста у ред најплеменитијих и најумнијих херцеговачких глава. Његово време тек долази.

Огњен Кандић
из његове приватне архиве

Што га дуже пратимо то нас више осваја својим делима. Његови стихови и његова појава док их изговара на каквој свечаности просто напајају наше душе. Они из Огњена избијају као најлепши зраци сунца.

Успори, застани, понови! Да можемо ово бисмо му говорили после сваког изреченог стиха. Јер толико дивоте, мудрости, дубине и емоције долази из сваке изговорене речи да човек не може а да се не очара.

Теме којима се најчешће бави јесу патриотске, али не изостају ни оне о животу и лепоти. Заправо сваки његов стих је проткан лепотом, животом и патриотизмом.

Ми овде углавном помињемо његово песништво. Разлог томе јесте што његова филозофија се на најлепши начин показује кроз његову поезију. Песништво је заправо круна свим његовим интелектуалним напорима.

Огњен се често одазива да на трибинама и свечаностима широм Републике Српске рецитује своје стихове. За сваку актуелну ситуацију која задеси српски народ најчешће већ има спремну патриотску песму.

Огњен на својим Фејсбук и Инстаграм профилима углавном поставља своје активности забележене објективом или пером. Захваљујући томе можемо да га пратимо и да се надахњујемо што и вама топло препоручујемо.

Огњен на одбрани завршног мастер испита
фото приватна архива Огњена Кандића